Information om grillet reje ernæring

Grilling op rejer er en lavt kalorieindhold måde at tilføje masser af protein til din kost. De har meget lavt fedtindhold og har flere vitaminer og mineraler at byde på. Men inden du slår på den olie, mens du venter på grillen at varme op, kan du tænke dig igen. Madlavning rejer med olie tilføjer langt flere kalorier og fedt end du måske indser.

Tælle kalorier

For omkring 44 til 52 kalorier kan du have otte grillede rejer – vejer omkring 45 gram efter kogning. Protein er den største kilde til kalorier i rejer. Du får ca. 10 til 10,5 gram protein fra otte grillede rejer, hvilket giver op til så meget som 95 procent af de samlede kalorier. Den endelige lille procentdel af kalorier kommer fra mindre end et gram kulhydrat og mindre end et gram fedt.

Mættet fedt og kolesterol

Rejer er relativt høje i kolesterol, selvom det ikke nødvendigvis betyder, at du skal undgå dem. For meget kolesterol i din kost kan hæve dit blodcholesterol og øge risikoen for hjertesygdomme. En servering på otte grillede rejer indeholder ca. 83 til 93 milligram cholesterol – mere end en fjerdedel af de 300 milligram, du kan få hver dag. Men sundhedsproblemer er højst sandsynligt at opstå, når du også har meget mættet fedt i din kost, ifølge Dietary Guidelines for Americans 2010 states. Rejer er naturligt lav i mættet fedt, hvilket giver mindre end 0,3 milligram fra otte grillede rejer. Da op til 10 procent af dine kalorier kan komme fra mættet fedt – 22 gram til en 2.000-kalorie diæt – denne servering rejer tager op mindre end 2 procent af din daglige tildeling.

Detaljer om mikronæringsstoffer

Ikke kun er grillet rejer utrolig magert og lavt i kalorier, de vil også give dig flere typer vitaminer og mineraler. Du får små mængder thiamin, riboflavin, niacin, B-6 og folat samt over en tredjedel af dine B-12 behov fra otte grillede rejer. Disse B-vitaminer driver dit stofskifte, støtter sundt blod og styrker din hjerne. For at beskytte dine øjne og holde din vision i toppen, får du også lidt vitamin A fra din grillede entré. De mest fremtrædende mineraler i rejer er knogleopbygget calcium, fosfor og magnesium, selvom du kun får små mængder. Du får endda en mindre mængde elektrolytter, natrium og kalium, mineraler, der holder dit hjerte slag og gør dine muskler bevæger sig.

Grilling Overvejelser

Hvis du laver olie på dine rejer for at undgå at holde fast, pakker du på en høj mængde fedt og kalorier. Kun 1 spiseskefuld vegetabilsk olie har næsten 125 kalorier, som alle kommer fra 14 gram fedt. Det er dog vigtigt at bemærke, at de fleste vegetabilske olier, herunder olivenolie, er højt i mono- og flerumættede fedtstoffer, som betragtes som sunde fedtstoffer, der hjælper med at beskytte dit hjerte. Hvis du foretrækker et alternativ til lavere kalorieindhold, skal du bruge nonstick madlavningsspray. Det vil stadig eliminere eventuelle problemer med rejer, der klæber til grillen, men det har kun et spor af kalorier og næsten ingen fedt.