Ingefær og ibs

Irritabel tarmsyndrom, eller IBS, er ansvarlig for 20 procent til 50 procent af alle besøg hos gastroenterologer i USA, ifølge University of Maryland Medical Center. Selvom der ikke er nogen kendt kur mod IBS, kan symptomerne styres gennem stressreduktion, kostmodifikation og medicin. Hvis du planlægger at bruge ingefær som en del af en behandlingsplan, skal du først konsultere din læge, især hvis du allerede tager medicin.

Årsagen til IBS er uklar, ifølge PubMed Health, men det starter undertiden efter en infektion i tarmene. De typiske symptomer på IBS er smerte, oppustethed, gas og diarré eller forstoppelse. Andre symptomer kan omfatte slim i din fæces og smertelindring efter en afføring. Du kan også have fornemmelsen af ​​ufuldstændig tømning efter en afføring. IBS symptomer opstår, når muskler i tyndtarmen kontrakt hurtigere eller langsommere end normalt. IBS starter typisk i teenageårene eller tidlig voksenalder, men det kan begynde på alle alder. To gange så mange kvinder end mænd lider af IBS, ifølge University of Maryland Medical Center.

Frisk ingefærrot, kaldet sheng jiang i traditionel kinesisk medicin, er blevet brugt i mere end 2.000 år som lægemiddel i kinesiske, indiske og arabiske traditioner. Det er almindeligt anvendt i urteformler, der behandler fordøjelsesforstyrrelser, hoste, opkastning og kvalme. Det tjener også som antibakterielt til andre urter. Moderne undersøgelser har fundet, at ingefær kan være til gavn for dem, der lider af bevægelsessyge, kvalme og nogle former for betændelse, selv om undersøgelser har vist blandede resultater for kvalme og betændelse.

Forskning baseret på virkningerne af ingefær på IBS er praktisk taget ikke-eksisterende, men University of Maryland Medical Center rapporterer, at en undersøgelse, hvor deltagere tog en kinesisk urteformel, der omfattede ingefær, fandt en reduktion i deltagernes IBS-symptomer. Ifølge David Rakel, forfatter af “Integrative Medicine”, indeholder ingefær serotoninantagonister, der både forbedrer gastrisk mobilitet og har en antispasmodisk virkning på tarmene, hvilket kan indikere at ingefær kan tilbyde lindring fra IBS ved at afslutte tarmene under et angreb.

Ginger er sikkert for de fleste, ifølge Medline Plus, men i høje doser kan det forårsage symptomer svarende til IBS, som kvalme, diarré og kramper. At tage ingefær i piller eller med mad kan medvirke til at reducere bivirkninger. University of Maryland Medical Center anbefaler at tage ikke mere end 4 gram om dagen af ​​ingefær. Hvis du planlægger at tage ginger som medicin til IBS, skal du først kontakte din læge for at få den rette dosering og diskutere eventuelle risici.

IBS Fakta

Ingefær rod

Ingefær og IBS

Korrekt behandling