Jordflaxfrø mod Hørfrø Kapsler

Hørolie giver mange sundhedsmæssige fordele og kan give lindring fra blink og brystsmerter, kontrollere kolesterolniveauer og forhindre hjertesygdomme. Hørolie er mere gavnlig end hørfrø for visse sundhedsmæssige forhold, såsom gigt. Inden du tager hørfrøprodukter, skal du tale med din læge. Natural Standard Research Collaboration advarer brugen af ​​hørolie til mennesker med blødningsforstyrrelser, diabetes, gravide kvinder, kvinder med endometriose og mænd i fare for prostatacancer.

Hørfrø, også kendt som linolie, kommer fra frøene af hørplanten. Hørplanten antages at have oprindelse i Egypten og vokser i dag i hele det nordvestlige USA og Canada. Hørfrøolie er tilgængelig i væske eller softgel og kapselform. Det kan være sundt for kroppen som følge af dets højt omega-3 og omega-6 og essentielle fedtsyre-alfa-linolens indhold.

Køb af hørfrøolie i indkapslet eller blød gelform giver en let målt dosis for nemheds skyld. De er normalt tilgængelige i doser på 500 milligram og 1000 milligram. Imidlertid kræves mindre doser linfrøolie i flydende form for at opnå det samme indhold af omega fedtsyre. En spiseskefuld linfrøolie giver 7 gram alfa linolensyre, hvilket ville svare til et dusin 1000 milligram gelæsker. En anden faktor at overveje er smagen af ​​hørfrøolie. Ofte er kapsler lettere at sluge og tolereres bedre. Hørfrøoliekapsler er også mere bekvemme at transportere til arbejde eller gymnastiksalen.

Ingredienserne i hørfrøolie softgels og kapsler varierer ofte i henhold til producenten. Mange hør olier blandes med andre bærerolier, såsom aften af ​​primroseolie og græskarfrøolie. Kapsler og bløde geler fremstilles normalt af gelatine, som er afledt af bindevæv, knogler og hud hos dyr. Hørfrøoliekapsler, fremstillet med “vegetariske” bløde geler fra ikke-dyre kilder, er tilgængelige.

Hørfrøolie kan blive rancid og kan nemt ødelægges af varme, lys og ilt. Hørolie i kapsler eller bløde geler er beskyttet mod lys og UV-stråling, hvilket hjælper med at holde oliestabilen og minimere dannelsen af ​​fri radikal, der kan forårsage, at olien bliver rancid.

Selvom hørolie er godt tolereret og viser få bivirkninger, kan potentialet for interaktioner med kosttilskud og medicin medføre en risiko. Disse lægemidler omfatter antikoagulantia, såsom warfarin og aspirin, blodsukkerreducerende lægemidler, herunder insulin, cyclosporin, kolesterolsænkende medicin og antiinflammatoriske lægemidler.

Identifikation

Anvendelse

Indhold

Opbevaring

Forholdsregler