Mad til at undgå med barrett esophagus

Hvis du har gastroøsofageal reflukssygdom eller GERD, risikerer du at udvikle Barrett esophagus. Dette er en betingelse, hvor cellerne der fører spiserøret, røret, der forbinder munden og maven, ændrer sig til den type celler, der styrer tarmene. Disse unormale ændringer kan forekomme hos mennesker med svær og langvarig syreflux – som reaktion på, at spiserøret gentages gentagne gange for det hårde og regurgiterede maveindhold. Selv om der ikke er nogen specifikke diæt anbefalinger til Barrett esophagus, kan visse diætændringer, som f.eks. Undgå måltider inden for 2 til 3 timers sengetid, hjælpe med at håndtere eller forhindre GERD-symptomer. Mange fødevarer og drikkevarer har været impliceret i forværrede symptomer på sur refluks, men disse begrænsninger er ikke støttet af forskning. Men over tid kan du identificere bestemte fødevarer eller drikkevarer, der forværrer dine symptomer, så du kan skræddersy din kost i overensstemmelse hermed.

Individuel tolerance for fødevarer

Fordi GERD er årsagen til Barrett esophagus, er de fødevarer, der udløser din acid reflux, bedst udeladt fra din kost. Det amerikanske College of Gastroenterology i sine kliniske retningslinjer for 2013 rådgiver imidlertid mod at begrænse specifikke fødevarer til GERD-symptomlindring generelt. I stedet anerkender disse retningslinjer, at en individuel tilgang er nyttig. Du kan have gavn af at holde en daglig journal over dine madvalg, herunder dine måltider og dine symptomer. Hvis du opdager, at en bestemt føde udløser dine GERD symptomer, kan et forsøg på at eliminere den fornærmende mad være i orden, så du kan lære hvad der virker for dig.

Fed og krydret mad

Fedtfattige fødevarer har længe været antaget at forværre sur reflux, da fedtholdige måltider forbliver i maven længere. Et fedtfattigt måltid – uanset fedttype – kan øge trykket på maven og gøre tilbagesvaling af maveindhold mere sandsynligt. En anden almindelig tro er, at krydrede fødevarer, såsom cayenne peber, løg eller hvidløg, udløser syre reflux. Du kan endda bemærke, at både krydrede og fede fødevarer, såsom pizza eller pølse, forværrer dine symptomer. Mens American College of Gastroenterology er af den opfattelse, at specifikke fødevarer ikke behøver at undgås, understøtter retningslinjerne at undgå fedtholdige måltider 2 til 3 timer før sengetid for at minimere GERD-symptomer.

drikkevarer

Alkohol og koffein er kendt for at forårsage afslapning af muskelbåndet i bunden af ​​spiserøret. Hvis dette bånd ikke er tæt lukket, er mavens indhold mere tilbøjelige til at rejse op i spiserøret. Visse koffeinholdige drikkevarer kan også øge surhedsgraden af ​​maveindholdet. Som følge heraf har disse drikkevarer længe været mistænkt for forværrede symptomer på GERD. Ifølge retningslinierne fra American College of Gastroenterology er det imidlertid ikke blevet påvist at undgå alkohol eller koffein at forbedre symptomerne. Fordi kulsyreholdige drikkevarer kan medføre øget tryk og oppustethed i maven, har disse drikkevarer været forbundet med forværrende sur reflux. En rapport fra marts 2010 i “Alimentary Pharmacology and Therapeutics” opsummerede imidlertid, at der ikke er direkte bevis for, at kulsyreholdige drikkevarer forårsager eller forværrer GERD. Hvis du oplever forværrede symptomer efter at have forbrugt en bestemt type drikkevare, kan en prøveeliminering være en hjælp til at individualisere styringen af ​​din GERD.

Andre fødevarer

Historisk set har mange andre fødevarer været forbundet med forværrede GERD symptomer. Linser og andre bælgplanter er blevet skylden på forværrede symptomer, fordi de forårsager gas og oppustethed, formodentlig at gøre tilbagesvaling i spiserøret mere sandsynligt. En diæt høj i salt har været forbundet med en øget risiko for sur refluks. Chokolade og mynte gør ofte listen over fødevarer til at undgå med sur reflux, da disse fødevarer antages at slappe af musklerne, som forbinder spiserøret og maven. Sure fødevarer, såsom citrus eller tomatsauce, mens det ikke er en direkte årsag til tilbagesvaling, skyldes ofte at irritere en allerede skadet spiserør. En omfattende anmeldelse offentliggjort i maj 2006 “Archive of Internal Medicine” konkluderede imidlertid, at der er få tegn på, at de mest almindeligt foreskrevne kostrestriktioner bidrager til at forbedre GERD-symptomer.

Barrett esophagus er forårsaget af alvorlig og langvarig GERD, og ​​hvis den bliver ubehandlet, kan den øge risikoen for spiserørkræft. Arbejd med din læge om en strategi til at styre din GERD. Livsstil ledelse af GERD omfatter vægttab, højde af sengens hoved og undgåelse af sen-nat måltider. Eliminering af visse fødevarer kan hjælpe, hvis du finder, at de forværre dine symptomer. Nogle mennesker finder, at de kan lindre deres halsbrand med koriander, ingefær, persille og endda tyggegummi. Hvis du har GERD, vil din læge sandsynligvis foreskrive en over-the-counter eller receptpligtig medicin som en del af dit behandlingsprogram. I nogle tilfælde kan kirurgi anbefales. Se din læge med det samme, hvis du har hyppig og vedvarende halsbrand, eller hvis din nuværende livsstil og medicinforvaltning ikke styrer dine symptomer. Også regelmæssig lægehjælp og opfølgning er vigtig, hvis du er blevet diagnosticeret med Barrett esophagus.; Medicinsk rådgiver: Jonathan E. Aviv, M.D., FACS

Behandling af Barrett Esophagus