Stimulerer folinsyre hårvækst?

Folinsyre er den syntetiske version af folat, et B-vitamin. Kvinder har brug for folsyre, det er vigtigt i udviklingen af ​​fosteret. Folinsyre er gavnlig for sund hårvækst, men det er bedst kendt for dets evne til at hjælpe med at forhindre rygg- og neurologiske fødselsdefekter. Hvis du vil have dit hår til at vokse længere eller hurtigere, skal du tale med din læge om din nuværende kost inden du tager kosttilskud.

Fungere

Folinsyre eller folat hjælper alle dine væv til at vokse og forskellige celler virker. Disse væv omfatter hud, hår, negle og organer. Det hjælper også med at forhindre fødselsdefekter som anencephaly og spina bifida, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Folinsyre hjælper med at forhindre anæmi og virker sammen med andre vitaminer, såsom vitaminer C og B-12, for at hjælpe din krop til at oprette, nedbryde og bruge proteiner. Desuden hjælper folat til at danne røde blodlegemer og producere DNA. I visse tilfælde anvendes folsyre til behandling af menstruationsproblemer, bensår og folsyremangel.

Folsyre og hår

Da folsyre hjælper dine celler med at arbejde og væv vokser, hjælper det din hårvækst, hvis du får regelmæssig en tilstrækkelig mængde folinsyre. En undersøgelse udført af Ontario Veterinary College ved University of Guelph i Canada, siger, at folinsyre virker effektiv til behandling af alopeci eller hårtab — i det mindste i en Charolais-kalv. En tre ugers gammel mandlig kalv lider af progressivt hårtab, crusting og brune patches — svarende til en folinsyre mangel hos mennesker. Kollegiet administrerede en folsyre-supplerende terapi til kalven dagligt i doser på 1 mg / kg / dag. Resultaterne var gradvis forsvinden af ​​skorpe og patches inden for blot to uger og en stabil genopretning af naturlig hårvækst inden for to måneder.

Folinsyre mangel

Hvis du ikke får nok folsyre i din kost eller har en medicinsk tilstand, der forhindrer dig i at absorbere næringsstoffer, såsom kronisk diarré eller en malabsorptionslidelse, kan du udvikle en folsyremangel. En folinsyremangel kan føre til grå hår, mavesår, mavesår, hævet tunge og dårlig vækst — herunder dårlig hårvækst. En folinsyremangel kan også føre til visse typer anæmi, ifølge MedlinePlus.

Kilder

Du kan få masser af folsyre fra din kost ved at spise mad som citrusfrugter og juice, tørrede bønner og mørkegrønne, grønne grøntsager. Alle disse typer fødevarer indeholder naturligt folsyre. Visse andre fødevarer er blevet beriget med folsyre, såsom pastaer, ris, korn, brød, mel og andre kornprodukter. Hvis du af en eller anden grund ikke kan bruge en tilstrækkelig mængde folinsyre fra din kost, kan din læge anbefale at du tager et folsyretilskud.