Sunde fødevarer at spise for at sænke blodsukkeret under graviditeten

Høje blodsukkerniveauer under graviditeten kan føre til svangerskabsdiabetes, der sætter dig og din udviklende baby i fare. Under graviditeten gør din krop mere insulin for at opretholde sunde blodsukkerniveauer, men nogle gange producerer du ikke nok. Gestationsdiabetes kan få din baby til at have vejrtrækningsbesvær, gulsot, lavt blodsukker og fedme senere i livet. Det sætter dig i fare for at få en større baby, som kan føre til problemer i forsyningsrummet og højt blodtryk. Med kost og motion kan du muligvis kontrollere blodsukkerniveauet uden at tage insulin eller medicin.

Lavglykæmiske fødevarer

Kulhydratholdige fødevarer er rangeret efter, hvordan de påvirker dit blodsukkerniveau, hvilket er kendt som det glykæmiske indeks. High-glycemic indeks fødevarer fordøje hurtigt, hæve blodsukker niveauer. De er normalt raffineret og forarbejdet, såsom hvidt brød og ris, bagværk og mange morgenmadsprodukter. Low-glycemic indeks fødevarer tager længere tid at fordøje og hjælpe dig med at undgå pigge i blodsukker. Disse er hele naturlige fødevarer som bønner, frø, fuldkorn som havregryn og byg og frugt og grønt. Under graviditeten skal du undgå raffinerede og forarbejdede fødevarer og holde fast i hele fødevarer.

Pick up Probiotics

Klinisk ernæringsekspert Stella Metsovas fortalte Mom.me hjemmeside, at hun anbefaler at spise fødevarer rig på probiotika. Probiotika er levende bakterier, der ligner de venlige bakterier i din mave, der fremmer fordøjelsesskader. Venlige bakterier regulerer metabolisme af kulhydrater, som holder blodsukkerniveauet i et sundt område. Metsovas foreslår at spise kimchee. Du kan også vælge naturlig yoghurt med aktive kulturer, men fjerner dem med ekstra sukker og majssirup, som vil modvirke fordelene ved probiotika.

The Power of Fiber

Fiber er opført på en ernæringsetiket under kulhydrater, men det hæver ikke dit blodsukkerniveau, fordi din krop ikke bryder den ned. Der er to typer fibre: uopløselige og opløselige. Uopløselig fiber holder dit fordøjelsessystem sundt og findes i hele hvedeprodukter, såsom brød. At spise en masse opløselig fiber forbedrer blodsukkerniveauerne, ifølge Joslin Diabetes Center. Havreprodukter og bælgfrugter har de højeste mængder opløselige fibre, siger Linus Pauling Institute ved Oregon State University. Frugter og grøntsager prale af en blanding af begge fibre.

Sunde fedtstoffer og protein

Inkluder en magert proteinkilde, såsom fjerkræ, nødder eller æg, med alle dine måltider og snacks. Protein holder dine blodsukkerniveauer i kontrol, øger energi og holder dig mere følelsesladet, rådgiver registreret diætist Julie Redfern på BabyCenter-hjemmesiden. Sunde fedtstoffer fundet i nødder, avocadoer, kokos og olivenolier holder dig også mættet, hvilket forhindrer dig i at nå frem til en usund snack eller binging senere, når den voksende baby har fået dig til at blive famished.

Andre overvejelser

Det kan være svært at mætte morgenmad, især tidligt i graviditeten, men det er dagens vigtigste måltid. Blodsukkerniveauer er ustabile om morgenen, så begræns kolhydrater, undgå juice og øg din proteinindtagelse. Fordel dine kalorier og kulhydrater gennem resten af ​​dagen med to ekstra måltider og to snacks. Gå ikke over et måltid og vær konsekvent, når du spiser for at holde dit blodsukker stabilt. For at vaske dit måltid ned, undgå sødede drikkevarer, såsom sodavand og sød te, og begrænse dit mælkeindtag, der er højt i simple sukkerarter. Vælge for vand, club soda eller usødet te i stedet.