Vinde sig, når man drikker vand og spiser fiber

Hvis du bemærker, at din vægt er steget lige efter at du har haft et glas vand eller en fiberrig snack, skal du ikke bekymre dig. Vand og fiber forårsager ikke permanent vægtforøgelse, i virkeligheden er de ofte forbundet med vægttab. Hvis du oplever uforklarlig vægtøgning, skal du dog kontakte din læge for at sikre, at et underliggende sundhedsproblem ikke forårsager problemet.

Vand og vægtforøgelse

Hvis du drikker to 8 ounce kopper vand, så vejer dig selv, din vægt vil gå op omkring 1 pund, men det skyldes ikke en gevinst på ekstra fedt eller muskel. Så snart vandet går gennem dit system, vil det ekstra pund gå væk. Du bør også tage højde for, hvad der typisk kaldes “vandvægt”. At spise en masse kulhydrater, forbruge en stor mængde natrium, være stillesiddende og ikke drikke nok vand om dagen, kan få din krop til at bevare ekstra vand, midlertidigt at skubbe dit nummer på skalaen opad. Vægt svinger fra en dag til den næste eller endog fra morgen til solnedgang samme dag, og den kan omfatte 1 til 4 procent af din kropsvægt ifølge en undersøgelse offentliggjort i Journal of Human Nutrition and Dietetics i 2013. For en person Vejer 150 pounds, at gevinsten er op til 6 pund. Væg dig selv på samme ugedag – første ting om morgenen efter at du har brugt badeværelset – for at få en bedre ide om, hvorvidt du virkelig vinder eller taber.

Vandets potentielle virkninger på vægttab

Drikke mere vand kan hjælpe med vægttab ifølge en undersøgelse offentliggjort i fedme i 2008. Kvinder i denne undersøgelse fulgte en af ​​fire forskellige kostvaner, og i løbet af 12-måneders undersøgelsen tabte de, der drak mere vand ca. 5 pund Og også nedsat deres kropsfedt og taljenomkring, uanset hvilken kost de fulgte. Tidspunktet for dit vandindtag kan også gøre en forskel. Drikkevand før dine måltider hjælper med at fylde dig, så det er lettere at spise mindre under dit måltid.

Fiber og Vægt

Hvis du pludselig begynder at spise mange højtfibre fødevarer, såsom fuldkorn, frugt og grøntsager, kan du blive lidt forstoppet fra den store stigning i fiber. Forstoppelse er mest sandsynligt, hvis du ikke drikker rigeligt med vand sammen med disse fiberfyldte fødevarer. Gradvist øge mængden af ​​væske du forbruger, som du tilføjer mere fiber til din kost for at begrænse risikoen for forstoppelse og andre potentielle bivirkninger, såsom oppustethed og gas. Når dit system er vant til at håndtere ekstra fiber, skal disse symptomer gå væk. Som vand er et højere indtag af kostfiber ofte forbundet med vægttab og ikke vægttab. For eksempel rapporterede undersøgelsesdeltagere et tab af et ekstra pund for hver 2 gram fibre de forbruges dagligt i løbet af et 20-måneders studie, rapporterer The Journal of Nutrition i 2009. Fiber er meget påfyldning, så jo mere du spiser, Jo lettere er det at reducere det samlede antal kalorier du bruger og tabe sig. Det tager ikke meget at få mere fiber i din kost. For eksempel har en kop björnbær næsten 8 gram fiber, en kop havregryn har 4 gram, og en kop linser har næsten 16 gram.

Anbefalede vand- og fiberindtag

Hvis du vil undgå stigninger i vandvægt og begrænse risikoen for vægtforøgelse, skal du sørge for at få de anbefalede mængder af både fiber og vand i din kost. Mænd skal forbruge 30 til 38 gram fiber om dagen, alt efter alder, og kvinder har brug for 21-25 gram fiber dagligt. At skifte til fuldkorn i stedet for raffinerede korn kan hjælpe dig med at få mere fiber i din kost, ligesom du kan bytte noget af det grundkød i dine yndlingsretter til bønner og tilføje flere frugter og grøntsager til dine måltider. Drik nok vand, så din urin Er klar eller lysegul, da behovet kan variere ud fra en række forskellige faktorer, herunder temperaturen i dit miljø og dit aktivitetsniveau hele dagen. Normalt har du brug for mellem otte og 12 kopper vand dagligt, men at spise en fiber med højt fiber kan yderligere øge dine vandbehov.